Tandheelkundige implantaten

implantologie

Een implantaat is een kunstwortel van titanium die in het kaakbot kan worden geplaatst. Op het implantaat kunnen verschillende constructies worden gemaakt: van een enkele kroon tot bruggen en volledige gebistprotheses: het klikgebit.
Implantaten zijn niet meer weg te denken uit de moderne tandheelkunde en de MKA-chirurgen Kennemerland hebben ruime expertise in het plaatsen van implantaten. Tijdens uw eerste consult beoordelen zij of de kaak geschikt is voor het plaatsen van implantaten. Meestal is het goed mogelijk om implantaten te plaatsen; soms is het echter noodzakelijk om eerst extra bot aan te brengen.

kroon of brug op implantaat

Indien één of enkele tanden of kiezen ontbreken kunnen deze worden vervangen door een kroon of brug op implantaten. Het plaatsen van implantaten gebeurt in het algemeen met plaatselijke verdoving. Vaak moet na het trekken van een tand of kies enkele maanden worden gewacht met het plaatsen van een implantaat, soms kan echter direct een implantaat worden geplaatst. Vraag uw MKA-chirurg naar de mogelijkheden. Na een inhelingsperiode van 8 weken tot enkele maanden kan de tandarts de kroon of brug op de implantaten maken.

Volledige prothese op implantaten (‘klikgebit’)

Veel mensen hebben klachten van een loszittend kunstgebit. Dit wordt meestal veroorzaakt door het slinken van de kaak waardoor het gebit geen houvast meer heeft. Voor dit probleem zijn implantaten een mooie oplossing. Vraag uw MKA-chirurg naar de mogelijkheden. Indien de noodzaak voor een klikgebit door de MKA-chirurg is vastgesteld, zal deze behandeling vaak door uw zorgverzekeraar worden vergoed. In de onderkaak wordt de prothese in het algemeen vastgeklikt op twee implantaten; in de bovenkaak op vier. Het plaatsen van implantaten gebeurt meestal met plaatselijke verdoving.

Botopbouw

In sommige gevallen is de kaak niet breed genoeg voor het plaatsen van een implantaat. In zo’n geval moet de kaak worden verbreed. Het beste materiaal voor een verbreding is nog steeds eigen bot. Uit de kaakhoek kan makkelijk en snel een botblokje worden gehaald dat wordt getransplanteerd naar de plek waar het implantaat moet komen. Indien een grotere hoeveelheid bot nodig is, kan dit van een andere plek in het lichaam, zoals de bekkenkam, worden gehaald. In deze gevallen vindt behandeling plaats in narcose. Ongeveer 4-6 maanden na de botopbouw kunnen de implantaten worden geplaatst.

Sinuslift

In de bovenkaak kan het voorkomen dat de neusbijholte te dicht bij de mond gelegen is om implantaten te plaatsen. In zo’n geval moet bot worden aangebracht in de neusbijholte: een sinuslift. Vanaf de zijkant wordt een luikje naar de neusbijholte gemaakt en het slijmvlies wordt voorzichtig omhoog geduwd. Onder dit slijmvlies wordt bot aangebracht. Deze behandeling vindt meestal plaats met lokale verdoving. Na de behandeling moet het bot ingroeien; na 4-6 maanden kunnen de implantaten worden geplaatst.

Voorbeelden van Onze resultaten

‘Met het klikgebit durf ik weer uit eten te gaan’

WAAROM KIEZEN VOOR MKA KENNEMER & MEER?

03

Zeer ervaren en deskundige specialisten

03

De nieuwste behandelmethodes

03

Kwaliteit en veiligheid

Heeft u een specifieke vraag?

Vul dan onderstaand formulier in.

MKA Kennemer & Meer

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Locatie Haarlem
Amsterdamsevaart 268
2032 EK Haarlem
Tel: (085) 080 40 00
Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
Tel: (0251) 26 55 55

MKA Kennemer & Meer heeft sinds 2021 het ZKN-keurmerk. Met het behalen van het keurmerk laten we zien dat we kwaliteit en patiëntveiligheid serieus nemen. Voor de eisen van dit keurmerk zie http://www.zkn.nl